Connect with us

Breaking News

VEȘTI BUNE! PRIMUL VACCIN ANTI-CORONAVIRUS A FOST FABRICAT. Când încep testele

Published

on

VEȘTI BUNE! PRIMUL VACCIN ANTI-CORONAVIRUS A FOST FABRICAT. Când încep testele

Compania biofarmaceutică Medicago, cu sediul central în Quebec, Canada, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a anunţat producerea cu succes a unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2.

„Ritmul progresului iniţial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilităţii platformei noastre bazată pe plante, care este capabilă să producă soluţii de vaccinuri şi anticorpi pentru a contracara acest risc global pentru sănătatea publică.

Capacitatea de a produce un vaccin candidat în decurs de 20 de zile după obţinerea genei este un factor de diferenţiere major pentru tehnologia noastră dovedită. Această tehnologie ne permite să efectuăm o extrapolare cu o viteză fără precedent pentru a putea să combatem COVID-19″, a afirmat Bruce Clark, CEO Medicago.

Primul produs al Medicago, un vaccin Particulă de Tip Virus tetravalent recombinant (QVLP) pentru gripă sezonieră, este evaluat în prezent de Health Canada. Vaccinurile candidate pentru gripa pandemică, rotavirus şi norovirus sunt testate în teste preclinice şi teste clinice de Faza a II-a. Medicago mai dezvoltă anticorpi împotriva hMPV, RSV şi a Opioidelor.

În 2012, Mediago a produs câteva milioane de doze de vaccin monovalent pentru gripă.

Faza de testare ar putea începe în luna iunie, iar pe piață ar putea apărea în noimebrie 2021.

loading...

Popular