Connect with us

Justiție

Veste ȘOC pentru Elena Udrea. Fostul ministru al turismului A PRIMIT LOVITURA DECISIVĂ

Published

on

Veste ȘOC pentru Elena Udrea. Fostul ministru al turismului A PRIMIT LOVITURA DECISIVĂ 1

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a respins Elenei Udrea cererea prin care aceasta solicita să-i fie suspendată executarea mandatului european de arestare (6 ani de închisoare cu executare), și să nu fie extrădată în România.

La 10 iunie 2022, Curtea de Apel din Sofia a confirmat decizia Tribunalului Regional din 19 aprilie 2022, privind măsura arestării Elenei Udrea, astfel că fostul ministru a formulat o cerere la CEDO în 14 iunie, invocând articolul 39 din regulament (măsuri provizorii), solicitând să-i fie suspendată executarea mandatului european de arestare de către autoritățile bulgare.

În sprijinul cererii sale, Elena Udrea a invocat mai multe articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, inclusiv articolele 2 (dreptul la viață), 3 (interzicerea tratamentelor inumane sau degradante) și 3 (interzicerea tratamentelor tratamente inumane sau degradante), articolul 6 (dreptul la un proces echitabil) și articolul 13 (dreptul la o cale de atac eficientă).

În special, Udrea a susținut că ar fi deținută în condiții contrare articolului 3, indicând supraaglomerarea închisorii și plângându-se că a primit amenințări cu moartea în timpul detenției sale provizorii.

Elena Udrea va fi adusă joi în România și va încarecerată la Penitenciarul Târgușor.

Advertisement
loading...

Popular