Connect with us

Ultima Ora

VENITURILE A MILIOANE DE ROMÂNI ÎN PERICOL! ANAF DĂ LOVITURA ROMÂNILOR! APARE UN NOU IMPOZIT!

Published

on

VENITURILE A MILIOANE DE ROMÂNI ÎN PERICOL! ANAF DĂ LOVITURA ROMÂNILOR! APARE UN NOU IMPOZIT! 5

Veniturile a milioane de români sunt în pericol: ANAF a pus ochii pe banii jucătorilor la păcănele, a celor care trimit bani din străinătate sau primesc premii la diferite concursuri.

Ministerul Finanţelor şi ANAF anunță publicarea Ghidului fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din premii şi jocuri de noroc atât din România, cât şi din străinătate.

Aceștia au obligaţia să declare veniturile şi să plătească impozite la bugetul general consolidat.

VENITURILE A MILIOANE DE ROMÂNI ÎN PERICOL! ANAF DĂ LOVITURA ROMÂNILOR! APARE UN NOU IMPOZIT! 6

Astfel, în această categorie intră veniturile în bani şi/sau în natură, precum premiile de orice fel acordate oamenilor de cultură, ştiinţă şi artă la gale, simpozioane, festivaluri, concursuri naţionale sau internaţionale, concursuri pe meserii sau profesii.

Tot aici se încadrează şi premiile în bani şi/sau în natură acordate sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor şi altor specialişti prevăzuţi în legislaţia în materie, pentru rezultatele obţinute la competiţii sportive interne şi internaţionale.

 ANAF consideră că premiile de tipul unor bonusuri care sunt acordate salariaţilor – NU  se încadrează la venituri din premii care vvor fi impozitate. Aceste tipuri de câștiguri sunt asimilate veniturilor de natură salarială. Impozitul pe salariu este de 10%.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele încasate, bunurile şi serviciile primite, ca urmare a participării la jocuri de noroc, indiferent de denumirea venitului sau de forma în care se acordă, inclusiv cele de tip jack-pot.

DOCUMENT

loading...

Popular