Connect with us

Breaking News

Tânărul care l-a pălmuit pe Macron, Damien T., condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care patru cu executarea. FOTO

Published

on

Tânărul care l-a pălmuit pe Macron, Damien T., condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care patru cu executarea. FOTO 5

Bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei viizte în departamentul Drôme, Damien T., a fost condamnat joi la 18 luni de închisoare – dintre care patru luni cu executarea, relatează Le Monde.

Damien T., în vârstă de 28 de ani, a fost judecat în regim de urgenţă, la Valence, la două zile după fapte, în urma cărora Macron a fost susţinut unanim de către clasa politică.

Tribunalul din Valence a emis un mandat de depunere, prin care vinovatul este încarcerat încă de joi seara.

Parchetul a cerut ca tânărul să fie condamnat la 18 luni de închisoare.

Acesta a recunoscut, în cadrul audierii, că l-a pălmuit pe şeful statului.

Această pălmuire, ”absolut inadmisibilă” este un ”act de violenţă deliberată”, a acuzat reprezentantul Ministerului Public.

”Nu există o incapacitate temporară sau totală, însă este un act violent”, a pledat magistratul, subliniind că preşedintele ”nu a dorit să vadă un medic”.

”Nu cer o amendă, însă vă cer să pronunţaţi împotriva sa o interdicţie definitvă de exercitare a unei funcţii publice”, interzicerea dreptului de vot pe o perioadă de cinci ani şi interdicţia deţinerii vreunei arme pe aceeaşi perioadă, a declarat magistratul, care a precizat că Damien T. risca o pedeapsă de trei ani de închisoare şi o amendă în valoare de 45.000 de euro.

Tânărul care l-a pălmuit pe Macron, Damien T., condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care patru cu executarea. FOTO 6

 

 

loading...

Popular