Connect with us

Sport

Sportalert.ro: Vinicius Junior, cel mai bun tânăr jucător din ediţia 2021-2022 a Ligii Campionilor

Published

on

Sportalert.ro: Vinicius Junior, cel mai bun tânăr jucător din ediţia 2021-2022 a Ligii Campionilor 1

Fotbalistul brazilian Vinicius Junior a fost ales de comisia de observatori tehnici ai UEFA cel mai bun tânăr jucător din ediţia 2021-2022 a Ligii Campionilor, în care a reuşit şase pase decisive şi patru goluri, inclusiv unicul gol al finalei câştigate de Real Madrid împotriva lui Liverpool, potrivit sportalert.ro.

Vinicius Junior, o extremă în vârstă de 21 de ani, a marcat în minutul 59 al finalei cu Liverpool după o pasă lungă a lui Federico Valverde. Cu cele şase pase decisive în recent încheiata ediţie a Ligii Campionilor, el a fost depăşit doar de Bruno Fernandes de la Manchester United.

Majoritatea assist-urilor lui Vinicius au fost fructificate de Karim Benzema, desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Liga Campionilor, cei doi alcătuind un parteneriat eficient.

În timp ce Benzema a arătat putere şi instinct de prădător, Vinicius Junior a strălucit cu viteza şi talentul său, cel mai bine ilustrate de golul pe care l-a marcat după o acţiune personală în meciul cu Şahtior Doneţk din faza grupelor (5-0), notează site-ul UEFA.

„În fotbal cel mai greu e să înscrii. Trebuie să nu te precipiţi, să ai sânge rece, şi asta a făcut Vinicius de-a lungul acestui sezon. Astăzi, a pus cireaşa pe tortul unui sezon strălucit”, a spus antrenorul lui Real, Carlo Ancelotti, după finala de la Paris.

Vinicius Junior a jucat 13 meciuri în sezonul 2021-2022 al Ligii Campionilor, reuşind 4 goluri şi 6 pase decisive şi alergând 10,24 km pe meci, viteza maximă atinsă fiind de 35,4 km/h.

Advertisement
loading...

Popular