Connect with us

Sport

Sportalert.ro: Ministrul Sportului, în Parlament: Ar trebui să obţinem 20-25 de medalii la Jocurile Olimpice, asta e valoarea noastră

Published

on

[post-views]
Sportalert.ro: Ministrul Sportului, în Parlament: Ar trebui să obţinem 20-25 de medalii la Jocurile Olimpice, asta e valoarea noastră 1

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat, în şedinţa comună a Comisiilor pentru tineret şi sport din Senat şi Camera Deputaţilor, unde a fost dezbătută Strategia Naţională pentru Sport, că România ar trebui să obţină în jur de 20-25 de medalii la o ediţie a Jocurilor Olimpice, potrivit sportalert.ro.

„La nivel de sport performanţă, anul acesta a fost unul special în care sau obţinut medalii la campionatele mondiale de seniori, dar asta nu înseamnă că suntem pe o linie stabilă. Îmi doresc ca 10-11 sporturi individuale să poată aducă două-trei medalii la Jocurile Olimpice Asta este valoarea noastră, în jur de 20-25 de medalii, asta ar trebui să obţinem”, a declarat ministrul Eduard Novak.

În ceea ce priveşte sportul în şcoală, Novak a afirmat că şi-ar dori ca elevii să aibă posibilitatea zilnic să desfăşoare activităţi fizice.

„Sportul în şcoală, având în vedere că avem foarte puţine ore de sport, doar trei sporturi sunt predate. Copiii nu mai sunt atât de activi, suntem primii în privinţa obezităţii şi suntem ultimii în Europa la sport în şcoală. Trebuie să introducem în curriculă mai multe sporturi. Obiectivul nostru este ca în 10 ani copiii noştri să aibă o activitate sportivă zilnică. Dacă nu vom ajunge măcar la o oră de activitate fizică zilnică în şcoli, să avem măcar activităţi în care copiii să poată practica mişcarea”, a mai spus Novak.

El a adus în discuţie şi necesitatea prioritizării sporturilor în funcţie de potenţialul de medalii pe care îl pot obţine.

„Trebuie să avem o decizie politică guvernamentală şi eu îmi doresc în această strategie ca sportul să devină o prioritate naţională. Ca să putem avea o dezvoltare unitară, trebuie să avem o listă de sporturi prioritizate.

Aceste sporturi prioritare pot da o direcţie foarte clară, acesta va fi scheletul, vom construi pe lângă aceste sporturi. Această listă de sporturi prioritare este construită în baza unor analize statistice, cu posibilităţi de obţinere a medaliilor.

În prima fază ne dorim să progresăm în aceste sporturi, să ştim foarte bine cât investim şi ce investim, să avem o direcţie foarte clară în viitor”, le-a transmis Novak parlamentarilor prezenţi.

Advertisement

Popular