Connect with us

Sport

Sportalert.ro: Lewis Hamilton a devenit cetăţean de onoare al Braziliei

Published

on

[post-views]
Sportalert.ro: Lewis Hamilton a devenit cetăţean de onoare al Braziliei 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, a fost onorat la Brasilia cu titlul de cetăţean de onoare al Braziliei, ţara idolului său Ayrton Senna, informează AFP, citată de sportalert.ro.

„Toată viaţa mea, Brazilia a avut un loc important în inima mea, este a doua mea casă”, a declarat britanicul, în vârstă de 37 de ani, vizibil emoţionat, în cursul ceremoniei de la Camera Deputaţilor.

Îmbrăcat într-un costum albastru, Hamilton a primit o medalie în culorile galben şi verde ale Braziliei, din mâinile preşedintelui Camerei inferioare, Artur Lira, care a spus că pilotul are „suflet de brazilian”.

Aclamat de parlamentari, pilotul echipei Mercedes, care va concura duminică în Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos, s-a declarat „onorat” de titlul primit, primul acordat unei personalităţi străine de Parlamentul brazilian.

Hamilton a făcut impresie după victoria sa în Grand Prix-ul brazilian din 2021, când i-a adus un vibrant omagiu lui Ayrton Senna, triplu campion mondial, care a murit tragic în timpul unei curse pe circuitul de la Imola, în 1994.

„Când mă gândesc la străzile din Salvador sau la preţioasa pădure amazoniană, îmi doresc să petrec şi mai mult timp aici, pentru a cunoaşte mai bine oamenii şi locurile incredibile din această frumoasă ţară”, a spus britanicul în cursul ceremoniei.

Advertisement

Popular