Connect with us

Sport

Sportalert.ro: Columbianul Andres Balanta a decedat în urma unui stop cardiac

Published

on

[post-views]
Sportalert.ro: Columbianul Andres Balanta a decedat în urma unui stop cardiac 1

Internaţionalul columbian de tineret Andres Balanta, în vârstă de 22 de ani, care juca de câteva luni la echipa argentiniană Atletico Tucuman, a decedat în urma unui stop cardiac suferit în plin antrenament, informează EFE, citată de sportalert.ro.

„Atletico Tucuman confirmă cu regret decesul jucătorului columbian Andres Balanta”, a scris clubul argentinian pe contul său de Twitter. Federaţiile de fotbal din Argentina şi Columbia au transmis la rândul lor mesaje de condoleanţe.

Balanta a fost campion al Columbiei cu formaţia Deportivo Cali, în 2021, fiind împrumutat la Atletico Tucuman în vara acestui an. În 2019, el a participat la Cupa Mondială Under-20 cu selecţionata ţării sale.

Potrivit unor surse din anturajul jucătorului, Andres Balanta a murit la spital, după ce manevrele de resuscitare efectuate timp de 40 de minute şi folosirea defibrilatorului nu eşuat.

Clubul Deportivo Cali, la care Balanta s-a format ca jucător, a indicat pe contul sau de Twitter că „regretă profund” decesul acestuia, exprimându-şi „toată solidaritatea faţă de familia sa în acest moment dificil”. „Odihneşte-te în pace, campionule”, adaugă mesajul, însoţit de o fotografie a mijlocaşului columbian.

Ziarul local La Gaceta aminteşte că jucătorul a acuzat probleme de sănătate şi în perioada în care a evoluat la Deportivo Cali.

În 2019, el s-a prăbuşit subit pe teren, dar în acel moment testele la care au fost supus nu au relevat rezultate anormale.

Advertisement
loading...

Popular