Connect with us

Externe

ȘOC pentru Putin. Biden poate lovi Kremlinul. SUA trimite la Kiev arme de ultimă generație. FOTO

Published

on

ȘOC pentru Putin. Biden poate lovi Kremlinul. SUA trimite la Kiev arme de ultimă generație. FOTO 5

Administrația președintelui SUA, Joe Biden se pregătește să aprobe livrarea către Kiev de sisteme avansate de rachete cu rază lungă care ar putea lovi chiar capitala Rusiei, Moscova.

Aceste sisteme fabricate în SUA pot lansa un baraj de rachete la distanțe de sute de kilometri, mult mai departe decât orice arme pe care Ucraina le deține în prezent, oficialii ucraineni și analiștii militari afirmând că acestea ar putea schimba soarta războiului dus împotriva Rusiei, scrie CNN.

În ultimele săptămâni forțele armate ale Moscovei au lansat atacuri puternice însoțite de bombardamente continue în estul Ucrainei după retragerea strategică din regiunile Kievului și a Cernihivului la sfârșitul lunii martie.

Administrația Biden a ezitat însă până acum dacă să trimită arme cu rază lungă Ucrainei în contextul temerilor că forțele armate ale Kievului le-ar putea folosi pentru a lansa atacuri în interiorul Rusiei.

Principala îngrijorare a oficialilor americani a fost legată de raza lungă a sistemelor de rachete MLRS care, în funcție de tipul de muniție folosit, pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 300 de kilometri.

Ele sunt lansate de pe platforme mobile asupra unor ținte de la sol, lucru care le-ar permite ucrainenilor să lovească ușor ținte din interiorul Rusiei.

ȘOC pentru Putin. Biden poate lovi Kremlinul. SUA trimite la Kiev arme de ultimă generație. FOTO 6

Advertisement
loading...

Popular