Connect with us

Social

Calendar creștin-ortodox, 7 Aprilie, 2023. Sfântul Mucenic Caliopie

Published

on

[post-views]
Calendar creștin-ortodox 7 aprilie: Sfântul Mucenic Caliopie

Sfântul Caliopie a viețuit la sfârșitul secolului al III lea și începutul secolului al IV lea. A fost unicul fiu al unui părinte de rang senatorial din Perga Pamfiliei.

Sfântul Caliopie va mărturisi înaintea acestuia că este creștin. Va fi supus la diferite chinuri, ca în cele din urmă să fie osândit la moartea pe cruce.

Din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, mama să l-a așezat într-o corabie, i-a dat aur și l-a trimis în cetatea Pompeiopolis. Ajuns în această cetate, refuză să ia parte la o sărbătoare în cinstea zeilor. Motiv pentru care este dus la comandantul Maximus.

Când a fost dus la locul răstignirii, mama să a strecurat cinci bani mari de aur în mâna călăului, spunându-i să-l așeze pe fiul ei cu capul în jos, nu în felul în care a stat Mântuitorul. Caliopie a fost răstignit cu capul în jos în Sfânta și Marea Zi Joi.

A doua zi, când au coborât de pe cruce trupul neînsuflețit al Sfântului Caliopie, mama să a căzut îmbrățișându-l și a murit. Ei au luat mucenicia cu cinste în anul 304.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfântului Gheorghe, episcopul Mitilenei;- Sfintei Mucenițe Achilina și a două sute de sfinți mucenici din Sinope.- Sfântului Mucenic Rufin, diaconul;

Mâine, facem pomenirea Sfinților Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit și Hermas.

Calendar Ortodox

Advertisement

Popular