Connect with us

Externe

Putin mai primește o lovitură cruntă. Decizia de ultimă oră a Chinei

Published

on

Putin mai primește o lovitură cruntă. Decizia de ultimă oră a Chinei 1

Producătorul chinez de smartphone-uri Huawei a început să-și închidă magazinele din Rusia, a informat publicația rusească RIA Novosti.

Publicația clarifică faptul că din cele 19 puncte oficiale, patru au încetat să funcționeze, iar închiderea va continua în lunile următoare.

Pe 6 mai, The Wall Street Journal, citând surse, a raportat că unele companii mari de tehnologie din China părăsesc piața rusă fără declarații oficiale. Printre companiile care au redus livrările către Rusia s-au numărat Lenovo și Xiaomi.

La sfârșitul lunii martie, Financial Times a raportat că Huawei s-ar putea confrunta cu noi sancțiuni din partea Statelor Unite dacă va continua să sprijine Rusia în domeniul telecomunicațiilor.

Faptul că Statele Unite pot pedepsi companiile chineze care ajută Rusia a fost declarat și pe 9 martie de secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo.

Pe 9 aprilie, Huawei a eliminat din magazinul său AppGallery aplicațiile băncilor rusești sancționate – VTB, Otkritie FC și Promsvyazbank, pe 12 aprilie, producătorul a dezactivat suportul pentru cardurile Mir în AppGallery.

Universitatea Yale spune că de la începutul războiului din Ucraina, mai mult de 1.000 de companii au părăsit piața rusă.

Advertisement
loading...

Popular