Connect with us

Justiție

Percheziţii la persoane suspectate că au obţinut fonduri prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri

Published

on

Percheziţii la persoane suspectate că au obţinut fonduri prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri 1

Douăsprezece percheziţii au loc joi în judeţul Dâmboviţa, la persoane suspectate că au obţinut fonduri prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri, pe baza unor documente falsificate, prejudiciul fiind de aproape un milion de lei.

”În această dimineaţă, 9 iunie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, efectuează 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Târgovişte, oraşul Titu şi în comuna Dragodana, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi înşelăciune”, anunţă IGPR.

Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, a reieşit că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, şase persoane, prin intermediul a cinci societăţi comerciale, ar fi solicitat fonduri garantate de stat prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri.

Finanţarea ar fi fost obţinută de la mai multe unităţi bancare, prin intermediul unor documente care ar fi fost falsificate.

Advertisement
loading...

Popular