Connect with us

Justiție

Opt traficanți de minori au fost arestați în Timiș

Published

on

[post-views]
Opt traficanți de minori au fost arestați în Timiș 1

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Teritorială Timişoara împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat, joi, trei percheziţii domiciliare, într-un dosar de urmărire penală pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele celor opt suspecţi, pentru audieri.În cauză s-a reţinut că în perioada mai 2021 până în prezent, pe raza judeţului Timiş a acţionat un grup infracţional organizat, format din opt persoane, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, arată un comunicat al DIICOT Timişoara.

Până în prezent au fost identificate două victime, ambele minore (13 ani şi 17 ani), racolate din medii defavorizate, care sub pretextul unei relaţii de prietenie, prin metoda lover boy, au fost traficate şi exploatate sexual.

Începând cu luna mai a anului 2021, membrii grupării, prin acte de violenţă fizice şi verbale, au determinat victimele să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi în schimbul unor sume cuprinse între 50 de lei şi 60 de lei, în imobilul uneia dintre persoanele suspectate sau în alte locaţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Activităţile beneficiază de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Grupării de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.

Advertisement
loading...

Popular