Connect with us

Ultima Ora

OFICIAL! Adina Florea rămâne pe drumuri! Ministrul a făcut anunțul. Va fi cutremur în justiție

Published

on

OFICIAL! Adina Florea rămâne pe drumuri! Ministrul a făcut anunțul. Va fi cutremur în justiție

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a precizat că, una dintre prioritățile mandatului său este desființarea Secției Speciale.

Ministrul Stelian Ion a spus la b1tv.ro, că aceasta și-a ratat misiunea declarată și a criticat activitatea sa pe parcursul celor doi ani de la înființare:

“Sunt multe priorități. Dintre priorități, una se referă la desființare Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Secția Specială. Avem foarte multe argumente în acest sens.

Sunt atent și la recțiile magistraților, le cunosc în mare parte argumentele, însă trăgând linie consider cu tărie că această secție și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea.

Am criticat de la început această secție, însă avea marea șansă să dovedească contrariul, că este eficientă, că poate face lucruri, astfel încât să servească intențiilor declarate.

Nu s-a întâmplat acest lucru. Tragem linie și vedem: apeluri, căi de atac retrase în dosare foarte controversate în mod nejustificat.

Vedem șase rechizitorii doar în decurs de doi ani. De unde se voia o secție care să intre în forță și să rezolve această mare problemă”, a declarat ministrul justiției, Stelian Ion.

OFICIAL! Adina Florea rămâne pe drumuri! Ministrul a făcut anunțul. Va fi cutremur în justiție 5

Ministrul Stelian Ion a făcut bilanțul Secției Speciale, explicând faptul că desființarea ei nu va însemna că magistrații nu vor răspunde în fața legii:

“Au dat 1.067 de clasări, șase declinări. Din păcate Liviu Dragnea, la momentul la care a venit cu ideea asta, din creuzetele biroului său au ieșit aceste idei, dar s-au folosit de unele idei care au fost bine intenționate în primă fază, dar s-a distorsionat această idee de a avea un corp separat al magistraților de procurori și s-a ajuns la o anomalie, pur si simplu.

A fost acea anchetă pornită împotriva fostului procuror șef DNA și s-a văzut că a fost un scop în sine când a fost propusă pentru șefia Parchetului European. După aceea a fost cazul Sorina, de care uităm foarte ușor și care a fost subiect de discuție în mass media, au fost foarte multe clasări.

Uneori și magistrații încalcă legea. Ce vreau să spun este că desființarea acestei secții nu înseamnă că nu o să răspundă magistrații pe viitor, este o idee falsă. Orcine încalcă legea trebuie să răspundă”, a mai spus ministrul.

Laura Codruța Kovesi îi dă Decisiva Adinei Florea. Cerere de ultimă oră a fostei șefe a DNA

Laura Codruța Kovesi îi dă Decisiva Adinei Florea

 

loading...

Popular