Connect with us

Politic

Newsbucuresti.ro: Se dă lege. Românii ar putea avea încă o zi liberă. Când va fi aceasta

Published

on

Românii ar putea avea încă o zi liberă. Vezi când ar putea fi aceasta

Marian Lazăr, deputat USR, a depus un proiect de lege prin care vrea ca data de 24 decembrie, Ajunul Crăciunului, să fie declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare, scrie newsbucuresti.ro.

Iniţiativa a fost depusă la Senat – prima cameră sesizată.

Astfel, acesta a depus la Parlament o iniţiativă legislativă privind completarea Codului muncii – prima din acest an – prin care doreşte ca data de 24 decembrie, Ajunul Crăciunului, să fie declarată zi de sărbătoare legală, scrie G4Media.ro.

Potrivit proiectului de lege, „la alineatul (1) al articolului 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, după sintagma „1 decembrie” se introduce o nouă liniuţă, cu următorul cuprins: ”24 decembrie – Ajunul Crăciunului”.

Deputatul aminteşte că la nivelul instituţiilor Uniunii Europene data de 24 decembrie este stabilită ca fiind sărbătoare legală.

„Iniţiativa legislativă îşi propune stabilirea zilei de 24 decembrie ca zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Ajunul Crăciunului, sărbătorit în data de 24 decembrie, reprezintă ultima zi din postul Naşterii Domnului.

Acest post debutează debutează în data de 15 noiembrie şi se încheie în ziua de 24 decembrie”, argumentează între altele iniţiatorul în expunerea de motive, adăugând că pe 24 decembrie românii respectă totodată o serie de tradiţii şi se pregătesc să serbeze Crăciunul.

Advertisement
loading...

Popular