Connect with us

Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină

Published

on

Newsbucuresti.ro: Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină 1

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină, alături dcetățeni ai altor țări est-europencu un număr ridicat dcazuri și o rată scăzută dvaccinare, scrie newsbucuresti.ro.

 Propunerea a fost făcută de consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato.

Declarația vinîn condițiilîn carautoritățile sanitare din Italia evaluează toate măsurile care urmează să filuate în lunile noiembrie și decembrie. Creșterea numărului de infecții, apropierea sezonului de iarnă și sărbătorile de Crăciun au ridicat pragul de alarmă în Italiarelatează Il Sole24ore, potrivit Digi24.

Numărul pacienților COVID internați în spital și al celor aflați laa terapie intensivă sunt încă sub pragurile critice, dar noile cazuri sunt în continuă creștere.

În timp ce autoritățile se reunesc pentru a da undă verde extinderii celei de-a treia doze la persoanelîn vârstă de peste 50 de ani, consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato, susține impunerea unei carantine pentru cei care sosesc în Italia din țările est-europene cel mai afectate de pandemie, pentru că sunt insuficient vaccinați. Bulgaria și România sunt în fruntea listei.

Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentajul persoanelor vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă.

Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă, a spus D’Amato.

Advertisement
loading...

Popular