Connect with us

Ultima Ora

Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă

Published

on

Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă 1

Moscova se confruntă cu o nouă variantă a coronavirus, mai agresivă şi mai contagioasă, iar situaţia se deteriorează rapid, a declarat joi primarul oraşului, Serghei Sobianin, transmite Reuters.

Capitala rusă a raportat duminică 7.704 de noi infecţii, cel mai mare număr zilnic după 24 decembrie. Autorităţile au confirmat 14.723 de cazuri la nivel naţional, cel mai mare total zilnic după 13 februarie.

Primarul Sobianin a declarat că numărul cazurilor de vineri va fi mai mare de 9.000, ceea ce va fi cel mai mare înregistrat la Moscova de la debutul pandemiei.

Până la începutul lunii iunie, numărul infecţiilor noi zilnice a fost în mare parte de sub 3.000 timp de luni de zile.

„A venit o nouă mutaţie, o nouă tulpină este activă. Este mai agresivă, este mai greu de recuperat, se răspândeşte mai repede. Este mult mai probabil să pătrundă în sistemul imunitar al unei persoane”, a spus Sobianin, potrivit agenţiei de ştiri RIA.

El a făcut remarca în timp ce a întâlnit oameni care lucrează în industria restaurantelor din Moscova.

În comentarii separate la o şedinţă guvernamentală difuzată la televiziune, Sobianin a spus că oraşul îşi măreşte rapid numărul de paturi de spital pentru a trata un posibil aflux de pacienţi cu Covid-19.

În prezent există suficiente paturi disponibile, a spus el.

loading...

Popular