Connect with us

Ultima Ora

Liviu Dragnea vrea 10.000 de euro de la Ceaușescu! Vezi motivul pentru care fostul lider PSD cere banii

Published

on

Liviu Dragnea vrea 10.000 de euro de la Ceaușescu! Vezi motivul pentru care fostul lider PSD cere banii 1

Liviu Dragnea mai are două săptămâni la dispoziție să facă recurs la procesul pe care-l are cu celebrul protestatar Marian Ceuașescu.

Dragnea a solicitat daune morale în valoare de 10.001 euro pentru că a fost jignit, scuipat și pentru că acesta a deschis o șampanie în fața penitenciarului Rahova, după condamnarea lui Dragnea, scrie wowbiz.ro.

Procesul dintre fostul lider PSD și Marian Moroșanu Tivilia început în 2009 și a fost deschis de celebrul protestatar. Acesta a solicitat despăgubiri de 45.000 de lei pentru că Liviu Dragnea l-a numit ”Securilă” în public.

El spune că acuzația lui Dragnea este una lipsită de temei și a cerut ca Dragnea să-și ceară scuze pe un post de televiziune.

Liviu Dragnea a solicitat și el, printr-o cerere reconvențională daune morale acuzând că liderul Rezist l-a agresat verbal și chiar fizic în mai multe rânduri.

”A se aprecia necesară atragerea răspunderii civile delictuale a numitului…, având în vedere faptul că i-au fost adresate atât injurii cu apelative urâte, dar și gesturi, respectiv atitudini care au periclitat într-un fel integritatea fizică a sa, în raport de faptul că a fost scuipat și de faptul că au fost aruncate diverse obiecte în mașina în care se afla, aspecte ce rezultă neîndoielnic din înregistrările postate de intimat pe rețelele de socializare”, se arată în dosar.

Motivarea inedită a judecătorilor: ”gesturile și afirmațiile au o bază factuală- Dragnea a fost condamnat”

Judecătorii au respins atât cererea lui Marian Ceaușescu cât și pe cea a lui Liviu Dragnea. Totuși, politicianul a făcut apel și a pierdut din nou, motivația judecătorilor fiind una extrem de interesantă. Aceștia au scris că atacurile lui Ceaușescu, deși extrem de dure, aveau pe undeva o bază reală, din moment ce Dragnea chiar a ajuns la închisoare.

”Mai mult decât atât, tribunalul reține că în funcție de circumstanțele în care au fost făcute aceste afirmații si gesturi, acestea au la bază și o bază factuală, chiar dacă aceasta nu este una foarte solidă.

Astfel, la acel moment, apelantul avea deja o condamnare definitivă cu suspendare și era condamnat în primă instanță pentru o altă faptă pentru care, după foarte puțin timp a fost condamnat definitiv si încarcerat, având de executat 3 ani și 6 luni închisoare în regim închis”, se arată în motivarea instanței.

Liviu Dragnea se află încă în termenul în care mai poate depune recurs. Acesta expiră pe data de 11 septembrie.

loading...

Popular