Connect with us

Ultima Ora

Klaus Iohannis îi dă o lovutră năucitoare Ecaterinei Andronescu! Ce a decis șeful statului

Published

on

Klaus Iohannis îi dă o lovutră năucitoare Ecaterinei Andronescu! Ce a decis șeful statului 5

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 31/2007 privind reorganizarea şi funcţionarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Legea stipulează că prin derogare de la prevederile bugetului de stat pe anul 2020, până la 31 decembrie, finanţarea cheltuielilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România se asigură din subvenţii acordate de la bugetul de stat, Ministerul Finanţelor Publice fiind autorizat să opereze modificările necesare pentru punerea în aplicare a acestor prevederi.relatează agerpres.ro.

Preşedintele Iohannis menţionează că, potrivit expunerii de motive a legii criticate, obiectul de reglementare al acesteia este reprezentat de modificări ale prevederilor „privind salarizarea personalului bugetar din aparatul de lucru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România„, iar actul normativ stipulează că „normativele de personal, criteriile de constituire a compartimentelor şi statele de funcţii pentru unităţile din subordine se aprobă de preşedintele AOSR, la propunerea secretarului ştiinţific, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru AOSR prin legile bugetare anuale” şi că „finanţarea cheltuielilor de întreţinere, funcţionare şi a indemnizaţiilor se asigură din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat, conform legilor bugetare anuale”.

Klaus Iohannis îi dă o lovutră năucitoare Ecaterinei Andronescu! Ce a decis șeful statului 6
El indică în sesizarea la CCR că Legea bugetului de stat pe anul 2020 prevede că în acest an „Academia Oamenilor de Ştiinţă din România va fi finanţată în integralitate din venituri proprii, fără a beneficia de niciun transfer sau subvenţie de la bugetul de stat”.

Şeful statului arată că derogarea instituită prin actul normativ sesizat echivalează şi cu modificarea implicită a Legii bugetului de stat şi că într-o astfel de situaţie era necesar ca modificarea să fie realizată în şedinţa comună a celor două Camere.

AOSR îi are printre membrii fondatori pe fostul ministru al Educației și senator PSD, Ecaterina Andronescu.

 

loading...

Popular