Connect with us

Justiție

Dumitru Dragomir are din nou probleme cu legea. Judecătorii încep un nou proces

Published

on

[post-views]
Dumitru Dragomir are din nou probleme cu legea. Judecătorii încep un nou proces 1

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, vineri, începerea judecării pe fond, pentru a doua oară, în dosarul în care fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la fostul administratorul RCS/RDS Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

În ianuarie 2019, Dumitru Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, însă în noiembrie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a anulat sentinţa şi a dispus rejudecarea dosarului de la zero, începând cu procedura camerei preliminare.

Motivul invocat atunci de CAB a fost acela că tribunalul nu avea competenţa să judece această cauză, deoarece Bogdan Dragomir (fiul lui Mitică Dragomir) este avocat, chiar dacă acesta a fost suspendat din această calitate începând cu 2003, ceea ce atrage competenţa curţilor de apel.

Prin rejudecarea dosarului au fost anulate pedepsele aplicate de tribunal în acest dosar – Dumitru Dragomir, Ioan Bendei şi Florin Bogdan Bădiţă (administratorul SC Bodu SRL) – câte 4 ani închisoare cu executare. De asemenea, SC RCS&RDS şi SC Bodu SRL aveau de plătit fiecare peste 3 milioane euro.

Pe de altă parte, fiul lui Bogdan Dragomir, Alexandru Oprea (directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS) şi Mihai Dinei (coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS) primiseră decizii de achitare.Vineri, un magistrat de la Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca nefondate, toate cererile şi excepţiile referitoare la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, invocate de către inculpaţi.

De asemenea, judecătorul a constatat că instanţa competentă material şi teritorial să soluţioneze acest dosar este Curtea de Apel Bucureşti şi a dispus începerea judecăţii pe fond.În august 2017, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Advertisement
loading...

Popular