Connect with us

Ultima Ora

Poliția Vrancea dă lovitura politicienilor. Dosare penale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, şantaj şi lipsire de libertate, după scandalul din Consiliul Local Focşani

Published

on

Poliția Vrancea dă lovitura politicienilor. Dosare penale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, şantaj şi lipsire de libertate, după scandalul din Consiliul Local Focşani 1

Poliţia Vrancea a deschis dosare penale în urma scandalului care a avut loc, miercuri, la şedinţa Consiliului Local Focşani, oamenii legii fiind sesizaţi cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, şantaj şi lipsire de libertate.

„Astăzi, în jurul orei 12.00, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că, în sediul unei instituţii publice, mai multe persoane instigă la acte de violenţă. La faţa locului au fost dirijate echipaje de poliţie care au aplanat conflictul”, a transmis, miercuri, Poliţia Judeţeană Vrancea.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a fost sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, şantaj şi lipsire de libertate, fiind întocmite, în acest sens, dosare penale.

Un scandal fără precedent a avut loc în Consiliul Local Municipal Focşani, întrunit, miercuri, pentru a rezolva blocajul generat de invalidarea bugetului oraşului. Aleşii locali nu au reuşit să ajungă la un acord, iar angajaţii nemulţimiţi că nu şi-au primit salariile au intrat în timpul şedinţei şi au huiduit, cerând demisia viceprimarului PNL, Ana Maria Dimitriu. Aceasta a chemat Poliţia.

Proiectul privind bugetul municipiului nu a putut fi introdus pe ordinea de zi, din cauză că nu a fost discutat în comisii, iar propunerea primarului, de a introduce un proiect pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezervă, nu a întrunit voturile necesare, majoritatea abţinându-se la vot.

Din acest motiv, primarul Cristi Valentin Misăilă a retras proiectele de pe ordinea de zi.

La un moment dat, în sala de şedinţe au intrat funcţionari din Primărie, care nu şi-au încasat salariile pe luna trecută, dar şi angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare. Oamenii au huiduit reprezentanţii majorităţii din Consiliul Local şi i-au cerut demisia viceprimarului PNL Ana Maria Dimitriu.

În sala de şedinţe a Consiliului Local a ajuns şi Poliţia, chemată prin apel la 112 de către viceprimarul Dimitriu, care a fost şi preşedinte de şedinţă.

Şedinţa a fost ulterior suspendată de preşedintele de şedinţă care a ieşit din sală, dar primarul a anunţat convocarea unei noi şedinţe, cu un singur proiect pe ordinea de zi: bugetul. Liberalii nu s-au prezentat la şedinţă, aşa că nu a fost cvorum pentru organizarea dezbaterilor.

loading...

Popular