Connect with us

învățământ

Cîțu, ședință de urgență! Ce program va implementa Guvernul

Published

on

Guvernul urmează să se reunească în şedinţă vineri pentru a discuta mai multe acte normative din domeniul învăţământului, inclusiv hotărârea privind implementarea programului „România Educată”.

Proiectul „România Educată” a fost iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul cuprinde şapte rapoarte identificate ca fiind prioritare: „Cariera didactică”, „Echitatea sistemului educaţional”, „Profesionalizarea managementului educaţional”, „Un învăţământ profesional şi tehnic de calitate”, „Autonomie, calitate şi internaţionalizare în învăţământul superior”, „Educaţie timpurie accesibilă tuturor”, „Evaluarea elevilor şi studenţilor”.

Cele şapte rapoarte tehnice propun obiective şi măsuri concrete pe termen scurt, mediu şi lung. Totodată, fac şi o trecere în revistă a situaţiei actuale din sistem.

„Mâine va fi o şedinţă de Guvern dedicată Educaţiei. E un moment potrivit – vineri înainte de luni când se deschid şcolile. În această şedinţă vom aproba o hotărâre de Guvern cu programul de implementare „România Educată”, o ordonanţă de urgenţă prin care vom modifica Legea 55 făcând posibil concursul de directori, făcând posibilă de asemenea angajarea personalului didactic auxiliar şi nedidactic.

Va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi preluate creşele în sistemul de învăţământ. Vor fi prezentate în primă lectură o ordonanţă de urgenţă „Grija pentru copii” şi o hotărâre de Guvern pentru creşterea cuantumului minim al burselor elevilor. Cinci acte normative”, a declarat, joi seara, la B1TV, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Advertisement
loading...

Popular