Connect with us

Economic

Ce este şi cum funcţionează Capitals Vision

Published

on

[post-views]
Cum funcționează Capitals Vision

CAPITALS Vision este o platformă bazată 100% pe cloud, accesibilă din browser (inclusiv de pe mobil), care oferă acces la peste 200 de Contracte Comerciale Derivate având ca suport acțiuni, mărfuri, indici, perechi valutare și criptomonede.

Prin intermediul CAPITALS Vision, utilizatorii pot administra propriul portofoliu de produse, pot realiza analize tehnice complexe, pot posta analize tehnice, pot interacționa cu alți utilizatori și pot forma grupuri de prieteni.

Contractele Comerciale Derivate disponibile pe platformă au ca suport peste 10 mărfuri, peste 100 acțiuni, peste 50 de perechi valutare și cele mai tranzacționate 12 criptomonede de pe piață.

Este CAPITALS Visions o platformă sigură?

CAPITALS Vision este un brand deținut de Mordora Limited Group of Companies. Mordora Ltd. Este o Companie de Business Internatională inregistrată în Hong Kong cu numărul de înregistrare 2873149, cont pe London Stock Exchange în LEI 213800HELGQ96DXAWK13. CAPITALS Vision este un brand operat de CVS Corp. Ltd., Provider de Servicii, St. Lucia 202300136.

Platforma este conectată cu bănci de top la nivel internațional: HSBC, JP Morgan, Goldman Sachs, UBS, Barclays, Commerzbank, City Bank. Totodată, este conectată cu burse de renume internațional: NYSE, NASDAQ, ICE Intercontinental Exchange, Chicago Mercantile Exchange, EUREX și are cont în LEI atât pe London Stock Exchange, cât și la Bloomberg L.P., SUA.

Fondurile clienților sunt administrate separat de cele ale companiei, atât din punct de vedere financiar-contabil, cât și din punct de vedere legal.

Astfel, banii clienților sunt administrați transparent și sunt permanent în siguranță, neputând fi utilizați în scopuri operaționale sau pentru plata creditorilor în situații mai dificile.

Echipa din spatele CAPITALS Vision are peste 15 ani de experiență, iar platforma a fost dezvoltată în colaborare cu o companie FinTech de prestigiu.

Pentru orice fel de probleme sau nelămuriri, utilizatorii beneficiază de asistență în limba engleză 24 de ore/zi, 5 zile pe săptămână. Numărul Centrului de Asistență Clienți este înregistrat în Marea Britanie.

Care sunt costurile și de ce sumă ai nevoie pentru a investi?

Suma minimă necesară pentru un cont de tranzacționare este de 200 de euro.

În privința volumului minim de tranzacționare, CAPITALS Vision permite tranzacționarea de microloturi, un microlot fiind echivalent cu 0,01 loturi.

Accesul la microloturi permite utilizatorilor să realizeze tranzacții fără o investiție inițială foarte mare.

Pe lângă suma minimă necesară și posibilitatea de a tranzacționa microloturi, un alt factor foarte important în gestionarea cât mai avantajoasă a pozițiilor este levierul. Posibilitatea de a stabili levierul în funcție de obiectivele personale și apetit/aversiune la risc este foarte importantă în alegerea brokerului. Levierul este un instrument controlabil pe platformă, ceea ce îi dă utilizatorului libertate deplină de acțiune.

Levierul permite o expunere mult mai mare decât capitalul propriu investit, iar în cazul CAPITALS Vision, acesta ajunge la 1:500. Practic, traderul poate deschide poziții cu o valoare de până la 500 de ori mai mare decât suma depusă, și astfel crește și profitul total ce poate fi obținut.

În ceea ce privește spread-urile, acestea sunt avantajoase și pornesc de la 1,8 pips. Spread-ul, diferența dintre prețul de cumpărare și prețul de vânzare, este unul dintre cele mai importante costuri în tranzacționarea Contractelor Derivate. Cu cât spread-ul este mai mic, cu atât mai bine pentru trader.

Indiferent de cât de mici sunt spread-urile practicate, traderii riscă să nu obțină rezultatele dorite dacă întâmpină recotări pe platforma pe care tranzacționează. Un broker bun este cel care nu are aproape deloc recotări, adică prețul de încheiere a tranzacției este același cu cel la care a fost plasat ordinul.

În cazul CAPITALS Vision, viteza de executare a ordinelor este extrem de mare, testele efectuate demonstrând o performanță de timp de executare de 0,02 milisecunde, la un număr de 12.000.000 instrumente disponibile și 2.000 de utilizatori activi.

În productie, motorul de executare a ordinelor procesează în medie 78.000 de cotații pe minut și întoarce 0,001 recotări/utilizator la o deviație de 0,01% a prețului.

Funcționalitățile și avantajele platformei CAPITALS Vision

Platforma CAPITALS Vision este concepută din 4 module: Trade, Social, TradeBook, si CopyBook.

În modulul Trade, utilizatorii își pot administra pozițiile deschise, stabili parametrii aferenți pozițiilor și portofoliului de produse, observa prețurile cotate pentru cele peste 200 contracte și vizualiza istoricul contului.

Totodată, utilizatorii pot utiliza graficele și instrumentele de analiză tehnică disponibile. Platforma oferă peste 100 de indicatori tehnici și elemente grafice.

Ceea ce găsim interesant în modulul Trade, Market, este faptul că pentru fiecare produs utilizatorul poate activa indicatori de Spread, Volatilitate și Variație.

Aceasta funcționalitate este foarte utilă pentru a obține rapid o imagine de ansamblu asupra acestor categorii de produse, privind evoluția zilnică a prețului și condițiile în care aceste produse sunt oferite. În plus, la nivel de utilizator, se poate activa sau dezactiva opțiunea Hedging, se pot alese diverse teme de interfață sau diverse produse/contracte favorite.

Modulul TradeBook permite utilizatorilor postarea de analize tehnice către toți utilizatorii sau grupul lor de prieteni. Odată postată o analiză aceasta este marcată la piață în timp real astfel că toată audiența poate observa predicția respectivă, poate evalua performanța acelui utilizator și poate interacționa direct cu autorul.

Referitor la metodele de administrare a portofoliului de produse, platforma CAPITALS Vision oferă posibilitatea de a depune mai multe valute pe același cont și de transfer dintr-o valută în alta. Totodată, indicatorii de risc la nivel de valută și expunere pe valută sunt foarte ușor de observat și extrem de utili pentru orice tip de utilizator, experimentat sau nu.

De asemenea, CAPITALS Vision dispune de un modul tip Journal unde se pot accesa toate informațiile referitoare la cont. Interarfața meniului My Account este extrem de intuitivă, aici fiecare utilizator având la dipoziție modulul de Bonus, Depozit, Informații Personale, Documente și setări ale nivelului de securitate al contului.

Un alt avantaj este acela că utilizatorii din Europa pot face retrageri și alimentări ale contului care se realizează în aceeași zi, iar faptul că orice ordin este procesat în aceeași zi lucrătoare, iar retragerile sunt rapide de la 4 la maxim 72h în funcție de bancă reprezintă un atu foarte important al utilizării platformei.

În ceea ce privește experiența oferită utilizatorilor (UX) și interfața grafică (UI), platforma respectă standardele consacrate în domeniu, navigarea prin multitudinea de opțiuni disponibile fiind extrem de facilă și intuititvă. Platforma dispune de o versiune concepută pentru special pentru mobil, multiple teme grafice si chiar notificări.

Platforma oferă numeroase bonusuri pentru utilizatori: Welcome Bonus, Deposit Bonus, Recovery Bonus, GO Real Bonus și SWITCH Bonus.

În plus, utilizatorii sunt recompensați dacă recomandă platforma prietenilor lor.

Ai acces la o comunitate de tranzactionare cu care te poți consulta și poți copia tranzacțiile altor utilizatori în timp real

Platforma oferă access la o comunitate internațională de traderi și investitori prin modulul Social al platformei. Astfel, utilizatorii se pot consulta reciproc și își pot oferi sprijin, pot comenta analize tehnice sau își pot copia pozițiile unii de la alții.

În modulul Social, fiecare utilizator își poate crea propria pagină personală, poate edita toate detaliile personale vizibile pentru restul comunității (inclusiv istoricul contului său) sau poate trimite “cereri de prietenie” către alți utilizatori pentru a forma un grup de prieteni. Bineînteles, istoricul oricărui utilizator este disponibil întregii comunități doar dacă el decide acest lucru.

Pe platforma CAPITALS Visions, poți alege traderii pe care dorești să-i copiezi și să obții câștiguri atunci când aceștia realizează tranzacții profitabile.

Prin modulul de copiere a tranzacțiilor ai avantajul că poți replica tranzacțiile investitorilor de succes și poți realiza profit chiar dacă nu ai experiență, foarte multe cunoștințe de specialitate sau timp să urmărești știrile și evoluțiile de pe piață.

Copierea tranzacțiilor este posibilă odată ce doi utilizatori sunt într-o relație de prietenie pe platformă. Prin modulul CopyBook fiecare utilizator își poate stabili relații de copiere (CopyTO și CopyFROM) conform propriei strategii sau apetit/aversiune pentru risc.

Take Profit si Stop Loss garantate

Take Profit și Stop Loss sunt ordine automate pentru încasarea (blocarea) profitului și limitarea pierderii. Acestea pot fi garantate sau negarantate, în funcție de broker, garantarea acestora oferindu-ți certitudinea că ordinul de tranzacționare este executat la prețul prestabilit.

Datorită Take Profit și Stop Loss, utilizatorii au un control mai mare asupra banilor lor, deoarece aceste instrumente reduc gradul de impredictibilitate și oferă o anumită siguranță traderilor.

Cu aceste instrumente, traderii pot investi mai inteligent și pot controla riscurile pe care și le asumă.

Take Profit îți permite să închizi automat o poziție atunci când prețurile ajung la un nivel prestabilit, blocând astfel profitul obținut. În acest fel, te asiguri că profiți de evoluția favorabilă a prețurilor.

În cazul CAPITALS Vision, Take Profit este garantat, adică ordinul este executat la prețul ales de tine.

Activitatea de tranzacționare presupune, inevitabil, și confruntarea cu anumite momente mai puțin favorabile, dar prin intermediul Stop Loss poți evita pierderile foarte mari.

Stop Loss este un ordin de tranzacționare automat, utilizat pentru reducerea pierderilor. Practic, acesta stabilește pierderea maximă pe care investitorul este dispus să o accepte pentru o anumită poziție.

Stop Loss garantat, spre deosebire de cel negarantat, vine cu siguranța că ordinul va fi executat la prețul la care a fost plasat. Ca și în cazul Take Profit, traderii au garanția că prețul de execuție este cel prestabilit, indiferent de situație.

 

Advertisement

Popular