Connect with us

Sport

Sportalert.ro: Kaiac-canoe: Cătălin Chirilă (C1) s-a calificat în finala probei de 1.000 m la Cupa Mondială de la Racice

Published

on

[post-views]
Sportalert.ro: Kaiac-canoe: Cătălin Chirilă (C1) s-a calificat în finala probei de 1.000 m la Cupa Mondială de la Racice 1

Sportivul român Cătălin Chirilă (canoe simplu) s-a calificat sâmbătă şi în finala probei de 1.000 m, la câteva ore după ce a ocupat trei în finala de la 500 m, din cadrul Cupei Mondiale de kaiac-canoe de la Racice, potrivit sportalert.ro.

Chirilă, de la CSA Steaua, a câştigat prima semifinală de la 1.000 m cu timpul de 3min52sec43/100 şi s-a calificat în finala programată duminică. Ceilalţi câştigători ai semifinalelor sunt marii favoriţi, brazilianul Isaquias dos Santos, campion olimpic la 1.000 m, respectiv cehul Martin Fuksa, multiplu vicecampion campion mondial şi campion european la 1000 m.

În a doua semifinală a probei de kaiac simplu la 1.000 m, Mălina Trifescu (CS Dinamo) s-a clasat a şaptea (4min07sec22/100) şi a ratat calificarea în finală, unde au acces primele trei clasate.

Chirilă, clasat pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la canoe dublu în proba de 1.000 m, alături de Victor Mihalachi, care s-a retras între timp, a anunţat după Olimpiadă că vrea să se concentreze pe probele individuale.

Cei doi sportivi, însoţiţi de antrenorul Florin Popescu, sunt singurii reprezentanţi ai României la Racice.

Advertisement

Popular