Connect with us

Social

Calendar creștin-ortodox, 3 iulie, 2022. Sfântul Mucenic Iachint

Published

on

[post-views]
Calendar crești-ortodox 3 iunie 2018. Sfântul Mucenic Iachint; Sfântul Ierarh Anatolie, Patriarhul Constantinopolului

Sfântul Mucenic Iachint a fost slujitor al meselor imperiale, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). Din cauza neparticipării sale la o jertfă adusă de împărat idolilor și a aflării că este creștin, a fost bătut, biciuit și aruncat în temniță.

Ca mâncare nu i s-a dat decât carnea adusă că jertfă idolilor. Sfântul Iachint a refuzat să se hrănească cu ea și a murit în temniță.Unul din străjeri intrând după obicei în temniță, că să-i ofere drept hrană cele jertfite idolilor, a văzut temniță luminată în chip minunat și doi îngeri stand lângă Sfântul Iachint.

Unul acoperea trupul sfântului cu o haina prealuminoasă, iar altul îi punea pe cap o cununa preaminunata.Împăratul a poruncit că trupul Sfântului Mucenic Iachint să fie aruncat în loc pustiu că mâncare pentru animalele sălbatice.

Moaștele Sfântului Iachint au fost luate din pustie de preotul Timotei, o rudă a mucenicului Iachint.

Tot în această zi, facem pomenirea:- Sfântului Anatolie, patriarhul Constantinopolului;- Sfinților Mucenici Teodot și Teodota, Diomid, Evlampie, Meliton, Petru, Asclipiodot și Golinduh;- Sfinților Mucenici Marcu și Mochian.

Mâine, Biserica face pomenirea Sfântului Andrei, arhiepiscopul Cretei.

creștin-ortodox

Advertisement
loading...

Popular