Connect with us

Social

Calendar creștin-ortodox, 16 iunie 2022. Sfântul Tihon

Published

on

[post-views]
Calendar creștin-ortodox: Sf. Tihon (Dezlegare la peşte)

Sfântul Tihon a fost sfințit episcopul Amatundei (Cipru). Tatăl lui Tihon a fost brutar. Din viață să aflăm că fiind pus de tatăl sau să vândă pâine, el o dăruia săracilor fără plata. Când a fost întrebat de tatăl sau de ce împarte săracilor pâine fără bani, el i-a răspuns că împrumută pe Dumnezeu atunci când dăruiește săracilor pâini. În urmă rugăciunilor sale, tatăl sau a găsit hambarele atât de pline de grâu, încât nu mai putea deschide ușa acestora.

Sfântul Tihon a convertit mulți păgâni la credință în Hristos, dărâmând multe temple și ridicând biserici pe locul lor.

Troparul Sfântului Ierarh Tihon

Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Tihon; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşți daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la ține cu credinţă.

Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Condacul Sfântului Ierarh Tihon

Întru sihăstrie de Dumnezeu iubitorule, sfinte, petrecând, puterea Mântuitorului de sus ai luat, idolii înşelăciunii ai surpat şi pe popoare le-ai mântuit, demonii ai gonit, bolile ai vindecat. Pentru aceasta te cinstim pe tine că pe un prieten al lui Dumnezeu, Sfinte Tihone Preafericite.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfântului Sfințitului Mucenic Marcu, episcopul Apoloniadei;- Sfinților cinci mucenici din Nicomidia;- Sfinților patruzeci de mucenici români.

Mâine, facem pomenirea Sfinților Mucenici Manuil, Savel și Ismail.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

Advertisement

Popular