Connect with us

Ultima Ora

Anunțul ministrului sănătății! Suntem aproape de vârful pandemiei

Published

on

Nelu Tătaru anunț important: ”Poliția, Jandarmeria sau Armata ar putea patrula pe străzi”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că România se apropie de vârful pandemiei de COVID-19, fiind, în acest moment, încă pe panta ascendentă.

Totodată, Tătaru a precizat că pe teritoriul țării noastre există mai multe focare de coronavirus care trebuie supravegheate cu atenție. De asemenea, o atenție deosebită trebuie îndreptată înspre cadrele medicale, cărora ministrul le-aa recomandat să fie extrem de prudente atât în ceea ce privește folosirea echipementelor de protecție, cât și atunci când de pune problema contactului cu alte persoane suspecte de infecția cu SARS-CoV-2.

”Suntem aproape de vârful pandemiei, dar suntem pe partea ascendentă. Avem o creștere progresivă. În ultimele zile am avut acea așezare, un oarecare platou în dinți de fierăstrău, în care am avut 190 de cazuri la începutul săptămânii, 306, 468, 321, 218, iar azi 401.

Și capacitățile de testare au crescut, avem o capacitate a aparatelor de aproape 10.000 de teste pe zi, se lucrează în jur de 8.000, spre 9.000 de teste pe zi, dar avem și focare în desfășurare. Acum suntem în momentul în care mergem în continuare pe o distanțare socială și pe o izolare voluntară. Sunt focare care, în acest moment, amenință persoane instituționalizate, persoane care supraveghează, precum și corpul medical. Avem încă cele șase județe, după Suceava și București, care sunt cu desfășurare intracomunitară: Arad, Hunedoara, Timiș, Botoșani, Neamț.

Un focar liniștit este Brașovul, deși în cursul săptămânii trecute am avut patru cazuri care au fost dirijate către terapie intensivă la București, unul dintre ele decedând pe drum. Sunt șase județe care merită toată atenția, dar trebuie urmărite în continuare focarele din corpul medical pentru care recomand prudență, precauție și atenție la tot ce înseamnă echipamente și contactul cu persoane care, în acest scenariu, sunt toate suspecte de infecție COVID”, a declarat Nelu Tătaru.

loading...

Popular