Connect with us

Breaking News

Anunțul meteorologilor. Cum va fi vremea de 1 Mai

Published

on

Anunț de la meteorologi. Ce temperaturi așteptăm în ultimul weekend din martie

Vremea se va încălzi în următoarea săptămâna, temperaturile maxime ajungând și la 27 de grade Celsius în partea de sud și de vest a țării, dar de 1 Mai se vor înregistra precipitații, mai ales în partea de sud-vest, a declarat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Vremea va fi în încălzire din punct de vedere termic în următoarea săptămâna, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, iar de miercuri vom vorbi de valori ale temperaturilor aerului în partea de sud și de vest a țării de 27 de grade Celsius.

Pentru ziua de 1 Mai, va fi o vreme mai caldă, dar instabilă în partea de sud-vest și vest a țării, acolo unde pe profilul de sol 0-20 de centimetri situația este una satisfăcătoare.

Din păcate, pentru zonele afectate de seceta acei 15 litri/mp de precipitații sau 20 de litri/mp la nivel izolat nu vor putea să compenseze deficitul mare și de lungă durata. Pentru că vorbim și pentru 4-11 mai și 11-18 mai, la nivelul acestor două săptămâni, din prognozele pentru următoarele patru săptămâni, vor fi cantități deficitare de precipitații în aceleași zone în care și în prezent seceta pedologică înregistrează valorile cele mai mari”, a spus Elena Mateescu, la Digi24.

Vremea de 1 Mai

Specialistul a precizat că de 1 Mai se vor înregistra precipitații cu precădere în partea de vest a Olteniei, în Banat, Crișana și Maramureș, iar la la nivel izolat în Transilvania și în nordul Moldovei, iar din punct de vedere termic vor fi valori la scară întregii țări între 12 și 19 grade în jumătatea de vest și de 24-25 de grade Celsius în partea de sud-est.

„La acest moment, așa cum arată informațiile meteorologice, vor fi ploi de 1 Mai în partea de sud-vest, însemnând partea de vest a Olteniei, în Banat, Crișana, în Maramureș, iar la la nivel izolat în Transilvania și în nordul Moldovei, vorbim de cantități de precipitații în medie de 10-15 litri/mp, iar în zonele de deal și de munte, posibil 15-20 litri/mp.

Așa arată informațiile la acest moment, dar pe măsură ce ne apropiem de intervalul respectiv vom reveni cu date noi. Din punct de vedere termic, vorbim de valori la scară întregii țări între 12 până la 18-19 grade Celsius în jumătatea de vest a țării, iar în partea de sud-est de 24-25 de grade Celsius”, a explicat meteorologul ANM.

Deși luna este considerată din punct de vedere climatologic cea mai ploioasă luna a primăverii, cu valori de 40-50 de litri/mp, acestea ar trebui distribuite uniform „în timp și spațiu”, că să compenseze sau să refacă seceta pedologică, susține șeful ANM.

Vremea la început de săptămâna

Dar, până atunci, să vedem cum va fi vremea la începutul săptămânii.

Luni va fi înnorat mai în toată țară, precipitații fiind așteptate în zona litoralului. În Capitală temperatura maximă va fi 22 de grade.

Iată temperaturile de luni în câteva dintre principalele orașe ale țării:

București: Maximă zilei este de 22 grade Celsius, minimă de 7 grade

Constanța: Maximă zilei este de 16 grade Celsius, minimă de 10 grade
Sulina: Maximă zilei este de 14 grade Celsius, minimă de 9 grade
Iași: Maximă zilei este de 17 grade Celsius, minimă de 5 grade
Botoșani: Maximă zilei e de 16 grade Celsius, minimă de 4 grade
Cluj-Napoca: Maximă zilei e de 17 grade Celsius, minimă de 1 grad
Arad: Maximă zilei e de 21 grade Celsius, minimă de 3 grade
Sibiu: Maximă zilei e de 17 grade Celsius, minimă de 0 grade
Rm. Vâlcea: Maximă zilei e de 20 grade Celsius, minimă de 4 grade
Craiova: Maximă zilei e de 20 grade Celsius, minimă de 6 grade

Marți temperaturile, atât diurne, cât și nocturne, mai cresc cu câteva grade în toată țară și chiar și cu 7 grade în nord. Va fi însă înnorat, iar în vest sunt și șanse de ploaie.

Iată temperaturile de marți în câteva dintre principalele orașe ale țării:

București: Maximă zilei este de 24 grade Celsius, minimă de 7 grade
Constanța: Maximă zilei este de 16 grade Celsius, minimă de 10 grade
Sulina: Maximă zilei este de 14 grade Celsius, minimă de 11 grade
Iași: Maximă zilei este de 24 grade Celsius, minimă de 4 grade
Botoșani: Maximă zilei e de 23 grade Celsius, minimă de 4 grade
Cluj-Napoca: Maximă zilei e de 19 grade Celsius, minimă de 4 grad
Arad: Maximă zilei e de 25 grade Celsius, minimă de 7 grade
Sibiu: Maximă zilei e de 21 grade Celsius, minimă de 2 grade
Rm. Vâlcea: Maximă zilei e de 23 grade Celsius, minimă de 6 grade
Craiova: Maximă zilei e de 24 grade Celsius, minimă de 8 grade

De miercuri încep ploile mai serios în sud-vest, în timp ce temperaturile mai fluctuează cu câteva grade.

loading...

Popular