Connect with us

Ultima Ora

ALERTĂ! Polițistă din Ploiești, condamnată! Ce a făcut omul legii!

Published

on

ALERTĂ! Polițistă din Ploiești, condamnată! Ce a făcut omul legii! 1

O polițistă din Ploiești a fost condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare (sentința nu e definitivă), după ce a accesat ilegal baza de date, pentru a afla informații despre soția și socrii fratelui ei.

Fratele polițistei, care ar fi convins-o pe sora lui să comită infracțiunile, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare (sentința nu e definitivă).

Conform rechizitoriului, polițista care la data faptelor era încadrată ca agent șef adjunct la Secția nr. 4 a Poliției Ploiești a accesat datele cumnatei, precum și ale părinților acesteia, la solicitarea fratelui ei. Polițista a divulgat informațiile fratelui ei, a concluzionat instanța în soluția dată procesului.

Accesarea datelor celor trei a fost efectuată în repetate rânduri, între anii 2013 și 2017, de pe conturile unor colegi ai polițistei din cadrul Secției 4, utilizând parolele aferente fiecărui cont.

Nicio persoană dintre cele trei vizate nu a făcut vreodată obiectul unei cercetări și nici nu a fost parte în vreun dosar care să justifice accesarea datelor.

Astfel, în urma anchetei, polițista a fost trimisă în judecată pentru trei capete de acuzare: 

*acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată

*operațiuni ilegale cu sisteme sau programe informatice, în formă continuată

*divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Fratele acesteia a fost trimis în judecată pentru două acuzații: 

*instigare pentru accesarea ilegală a unui sistem informatic, în formă continuată

*instigare pentru divulgarea de informații secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată

Tribunalul Prahova i-a găsit vinovați pe cei doi inculpați pentru toate capetele de acuzare. Amândoi au primit pedepse, în speță polițista 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare, iar fratele un an de închisoare cu suspendare, precum și suspendarea unor drepturi în cazul amândurora,scrie ziarulincomod.ro.

loading...

Popular