Connect with us

Social

Alertă medicală în România. Creștere galopantă a cazurilor de Covid-19. Ministrul sănătății anunță posibile restricții

Published

on

[post-views]
Alertă medicală în România. Creștere galopantă a cazurilor de Covid-19. Ministrul sănătății anunță posibile restricții 1

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că numărul de cazuri de infectări cu Covid-19 a crescut cu 80%, potrivit ultimei raportări.

Luni au fost înregistrate 7.700 de cazuri. Dintre acestea, circa 1.300 erau cazuri care mai trecuseră o dată prin boală în ultimele 90 de zile. Astfel, este clar că imunitatea este de slabă calitate în fața acestei variante.

Creșterea numărului de infectări e generată de circulația, în acest moment, în Europa, a subvariantei Omicron cu un grad mare de transmisibilitate. Mai mult, protecția oferită de vaccin sau chiar trecerea prin boală nu mai este eficientă.

Au fost înregistrate un număr apreciabil de cazuri de reinfecție în ultimele 90 de zile, a declarat ministrul Sănătății.

În perioada următoare este așteptată o creștere timp de câteva săptămâni. Ministrul a explicat că este un fenomen normal, un val epidemic durează circa 8 – 10 săptămâni. România se află în săptămâna 4. Astfel, o să mai existe o creștere până undeva în jurul jumătății lunii august sau începutul lunii septembrie.

Recomandările legate de izolarea la domiciliu sau în spital pentru cei care prezintă o simptomatologie accentuată sau comorbidităţi sunt măsuri de prevenire a răspândirii bolii.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre posibilele restricții care ar putea să apară din toamnă. El e de părere că în momentul de față România nu poate să suporte o nouă introducere a unor restricții care să afecteze viața economică și socială.

Rafila a mai menționat că pune accentul pe o campanie de informare și de educare a populației pentru a nu introducere restricții.

Advertisement
loading...

Popular