Connect with us

Ultima Ora

ALERTĂ! Cel mai vechi whisky din România va fi scos la licitaţie. Ce preț de pornire are. FOTO-VIDEO!

Published

on

ALERTĂ! Cel mai vechi whisky din România va fi scos la licitaţie. Ce preț de pornire are. FOTO-VIDEO! 13

O selecţie specială de vinuri, şampanii şi whisky-uri de colecţie, printre care o sticlă de whisky scoţian single malt Macallan din 1937, cea mai veche băutură de acest fel din România, vor fi licitate, online, miercuri, pe platforma Artmark Live.

„Whisky-ul, o raritate absolută, ediţie 1 din 1, este îmbuteliat într-o excepţională carafă de cristal Baccarat de la 1880, are un preţ de pornire de 2.500 de euro şi este însoţită de certificatul de autenticitate al distribuitorului scoţian.

ALERTĂ! Cel mai vechi whisky din România va fi scos la licitaţie. Ce preț de pornire are. FOTO-VIDEO! 14

 

Acest Macallan extraordinar nu vine singur în licitaţie, ci este acompaniat de alte whisky-uri rare, precum un alt Macallan, cu 3 ani mai tânăr, aşadar vechi „de numai” 81 de ani, îmbuteliat într-o sticlă din cristal de Boemia, pictată cu aur coloidal şi datând din aproximativ 1905, de asemenea însoţit de certificat de autenticitate (preţ de pornire 2.000 de euro)”, potrivit unui comunicat al Artmark.

ALERTĂ! Cel mai vechi whisky din România va fi scos la licitaţie. Ce preț de pornire are. FOTO-VIDEO! 15

 

 

De asemenea, unul dintre cele mai impresionante loturi din cadrul licitaţiei intitulate „Pivniţa Colecţionarului” este format din trei sticle de vin Chateau Mouton Rothschild Premier Grand Cru Classe Pauillac, care a primit 100/100 de puncte din partea celebrului critic de vin Robert Parker.

ALERTĂ! Cel mai vechi whisky din România va fi scos la licitaţie. Ce preț de pornire are. FOTO-VIDEO! 16

 

Lotul din 2016 are un preţ de pornire de 1.500 de euro.De la preţul de pornire de doar 1.000 de euro va începe licitarea ediţiei limitate a vinului considerat cel mai bun din lume, Romanee-Conti, anume un Echezeaux din 2009, dar şi două sticle excepţionale de champagne Krug – Clos D’Ambonnay şi Clos du Mesnil, precizează sursa citată.

Advertisement
loading...

Popular